De oude ShareCare Zorgsite gaat eind januari 2024 uit de lucht.

Het nieuwe product gaat ShareCare Agenda heten en kan minimaal wat het oude kon. Je kunt dus met een gerust hart en gezonde nieuwsgierigheid overstappen.

Hoe werkt dat voor jou als beheerder?

Als je de gratis versie gebruikt?

Dus met maximaal 5 personen? Dan kun je de site tot eind januari 2024 blijven gebruiken. Daarna wordt de oude versie stilgezet. Je kunt mee overgaan naar de nieuwe versie, graag zelfs natuurlijk. Je krijgt dan gratis gebruik tot eind januari 2024. Dan moet je besluiten of je wilt verdergaan met een betaald abonnement. Voor een klein groepje kost dat € 15,- per jaar of € 6,- per 3 maanden. Alleen de beheerder betaalt.

In februari 2024 wordt alle content van de oude site verwijderd. Indien gewenst kun je een download maken van de laatste 100 berichten in de oude versie bij Instellingen/Lidmaatschap.

Als je een betaald abonnement hebt.

Als je een betaald abonnement hebt, vragen we je om vóór eind januari 2024 over te gaan naar de nieuwe versie. Dat is even een werkje, want je moet dan opnieuw beginnen. Je krijgt er voor terug dat je tot het einde van januari 2024 gratis gebruik krijgt. Je betaalde abonnement wordt door ons verlengd met de periode dat je de nieuwe versie hebt gebruikt voor 1 februari 2024. Als je dus pas eind januari overgaat, mis je je gratis periode.

In februari 2024 wordt alle content van de oude site verwijderd. Indien gewenst kun je een download maken van de laatste 100 berichten in de oude versie bij Instellingen/Lidmaatschap. Lees ook: Hoe houd ik mijn tegoed?

Als je nu geen actieve site hebt.

Bekijk dan even onze vernieuwingen en verbeteringen en ons gewijzigde tarievenmodel. Voor als je ons weer nodig hebt.

Welke stappen moet je zetten om over te gaan naar de nieuwe versie?

Als je nu meerdere beheerders hebt in je site, spreek dan even met elkaar af wie de nieuwe aanmaakt en deze stappen gaat doorlopen. Je kunt later anderen uit je groep ook beheerder maken.

De beheerder registreert zich op https://sharecare.nl/register. Hiermee maak je een nieuwe Agenda aan waarvan jij de beheerder bent. Je krijgt een nieuw account, maar je mag je oude wachtwoord weer gebruiken. Een handig actiesysteem neemt je bij de hand om je te helpen snel door de benodigde stappen te wandelen.

Je gaat verder zoals tevoren, maar dan blijer met de nieuwe look en de nieuwe mogelijkheden.

Als je zover bent, sluit dan je oude site. Let op, vanaf het moment van sluiten wordt deze meegenomen in onze opruimacties en weg is weg.

Hoe houd ik mijn tegoed?

Je meldt per mail bij helpdesk@sharecare.nl dat je overgegaan bent naar de nieuwe versie met de volgende gegevens:

  • De naam van je oude site
  • De naam van je nieuwe site
  • De datum van registreren van de nieuwe site.

Met deze informatie gaan wij er voor zorgen dat je in februari 2024 begint met het abonnementstegoed dat je nog had toen je je nieuwe site opende.

Voel je je benadeeld?

Veel gebruikers gaan beduidend minder betalen dan voorheen. Alle groepen tot en met 10 personen, die geen gebruik maken van de Privé functies, krijgen vanaf 2024 bij verlenging een abonnement van 15 euro per jaar.

Gratis gebruikers van de oude versie (tot en met 5 personen) kunnen zich benadeeld voelen. Daar hebben we helaas geen oplossing voor. Een abonnement gaat ook voor jou 15 euro per jaar kosten. Maak je keuze of je wilt gaan betalen of niet.

Voor gebruikers met groepen van 11 tot en met 25 personen is het abonnement vergelijkbaar, maar geïndexeerd voor de inflatie van de afgelopen jaren. Daar hadden we nog wat in te halen.

Gebruikers van de oude versie die een groep van meer dan 25 mensen hebben, gaan er gevoelig op achteruit. Voor professionele of semi-professionele groepen, zoals vrijwilligersorganisaties, is dit de nieuwe realiteit. Grote particuliere groepen, die voor iemand zorgen, vinden wij schrijnende gevallen die we handmatig een oplossing willen bieden. Zij kunnen telefonisch contact opnemen met de helpdesk (085 3014280).

Zijn er andere redenen waarom je je benadeeld voelt? Laat het weten via de helpdesk want misschien zien we wat over het hoofd.

Ik ben niet de beheerder van de site.

Als je niet de beheerder bent van de site hoef je niets te doen. Je wordt vanzelf uitgenodigd voor de nieuwe omgeving als je beheerder zo ver is. Was je voorheen gewend om in te loggen op www.zorgsite.nl? Dan moet je nu even wennen aan www.sharecare.nl.

Waar vind ik informatie over ShareCare Agenda?

Als je naar www.sharecare.nl gaat zie je in eerste instantie de informatie van onze professionele productenlijn. Bovenin het menu vind je ShareCare Agenda, dat een eigen productpagina https://sharecare.nl/informatie/agenda.html heeft.

Maar inloggen doe je voor al onze producten met dezelfde inlogknop, waar je hem ook gebruikt. Wij herkennen je en weten waar je voor komt.